هر چه تو را بیاد من بیاورد زیباست ...

این وبلاگ برای زنده نگهداشتن یاد ناصر عبداللهی عزیز و علایق شخصی خودم میباشد ...

هر چه تو را بیاد من بیاورد زیباست ...

این وبلاگ برای زنده نگهداشتن یاد ناصر عبداللهی عزیز و علایق شخصی خودم میباشد ...

و چه بهاریست امسال !




ما گیلانی ها هنوز رفتن استاد فریدون پوررضا رو باور نکرده بودیم که خبر رسید هرمزگانی ها هم استاد علی حبیب زاده رو از دست دادن ...

و چه بهاریست امسال !

زندگینامه: فریدون پور رضا (1311-1391)


فریدون پوررضا خواننده و پژوهشگر موسیقی منطقه شمال ، ۳ مهر ۱۳۱۱ در لشت نشا گیلان متولد شد.

تحصیلات ابتدایی را در مدرسه ناصر خسرو به پایان رساند و سپس در مغازه پدر به آرایشگری پرداخت.

او از استادان آوازی چون یونس دردشتی، سعادتمند قمی و غلامحسین بنان آواز ایرانی را آموخت و در سال ۱۳۳۳ کار تعزیه را به همراه علی به کیش آغاز کرد. او در همان سال نمایشنامه‌ای برای تئاتر و اجرای آن در سالن سینمای لشت نشاء نگاشت.
شش سال بعد در آزمون خوانندگی رادیو گیلان رتبه اول را کسب کرد و به طور رسمی به عنوان خواننده شروع به کار نمود.از اردیبهشت ۱۳۵۰ همکاری با تلویزیون را آغاز کرد. و در همان سال به عنوان پژوهشگر آواهای بومی و با همراهی مشاهیر فرهنگی و هنری ایران سیمین دانشور، محیط طباطبائی، منوچهر آتشی، محمود عنایت، ایرج افشار و دیگر استادان برجسته دانشگاه تهران به لندن سفر کرد.
وی در سال ۱۳۶۷ همکاری اش را با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران به عنوان کارشناس موسیقی آغاز و در همان سال کنسرتی رادر رشت برگزار نمود.

از آن تاریخ به بعد به ترتیب در شیراز، همدان، آلمان، رشت و تهران به اجرای برنامه و کنسرت پرداخت. دو کاست می گیلان و گیله لو آثار بعد از انقلاب اوست. در سال ۱۳۷۹ تیتراژ و متن سریال پس از باران را اجرا و یک سال بعد مقام اول موسیقی در فیلم و سریال‌های کشور را از آن خود کرد.

تحقیقات میدانی فریدون پوررضا درباره موسیقی منطقه گیلان سبب شد تا او برداشتی متفاوت از موسیقی فولکلور منطقه خود داشته باشد. او از ملودی‌های دیلمان، گالش و گیلک در این راه استفاده کرد . او با تحقیق در زمینه موسیقی، بسیاری از ظرفیت‌های موسیقی گیلان را رشد داد و به گیلان و ایران معرفی نمود.

همکاری با جهانگیر نصری اشرفی در فراهم آوردن نغمات و مقالاتی برای دانشنامه فلات قاره ایران ودکتر علی عبدلی در گرد آوری "موسیقی گیلان و مازندران" از دیگر فعالیت‌های او به شمار می‌رود.

پور رضا روز 23 فروردین سال 1391 و به دلیل بیماری تنفسی که یک سالی او را خانه نشین کرده بود، دار فانی را وداع گفت.


حبیب زاده ، پدر موسیقی هرمزگان درگذشت .


حجت حاجی زاده : می توان علی حبیب زاده ملقب به علی خان را پدر موسیقی بندرعباس نامید. بی گمان علی حبیب زاده بیش ازپنج دهه ی پیش شالوده ی موسیقی بندرعباس را بنا نهاد. سبکی از موسیقی این خطه را نو ساخت و نهادینه کرد و رنگ و لعاب داد و به عنوان مُرده ریگی جاودانه از خود به یادگار گذاشت. موسیقی به سبک بندرعباسی با  تپش دهل و کسر و پیپه و عود و جفتی به یقین یاد آور ابرمردی است که صدا و هنر خود را در دل این تپش تا ابد ماندگار ساخت تا وام دار حنجره ای باشیم که دهه ها شروه ها و آوازهایش مهمان عزیز و خاطره انگیز خانه هایمان بوده است. این حنجره سالها سکوت کرده بود ولی بودش همین حنجره ی خاموش در سویی از این سرای هستی دل خوشی هرمزگانیها و دوستدارانش بود. این سکوت و خاموشی در یکم اردیبهشت ماه نود و یک ابدی شد.

روحش شاد و یادش گرامی باد

علی حبیب زاده در تاریخ شانزدهم شهریور ماه 1323 در محله ی  گورفرنگ بندرعباس به دنیا آمد.
او بازیگری و کارگردانی تئاتر را هم در کنار خوانندگی تجربه کرده بود. اوج هنر و استعداد حبیب زاده در نوساختن سبک موسیقی بندرعباس با استفاده از خلاقیتهای خود بود که آثار جاودانه ای را از خود بر جای گذاشت. نزدیک به سی سال پیش جلای وطن کرد و در سن 68 سالگی در یکم اردیبهشت نود و یک در کشور سوئد دارفانی را وداع گفت.


*****

منبع :

فریدون پوررضا / همشهری

علی حبیب زاده / شرجی



** دوست عزیز استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد  **


تماس از طریق فیس بوک


https://www.facebook.com/eshghas



نظرات 3 + ارسال نظر
مجتبی 8 اردیبهشت 1391 ساعت 12:15 http://hormozgani.net

روحشان شاد و یادشان گرامی

omid.tani 9 اردیبهشت 1391 ساعت 08:37 http://www.jonoobi.ir

سلام مطالبت مثل همیشه قشنگه وقت کردی سری به دست نوشته های من هم بزن

ممنون از محبتتون . چشم حتما

محمد صدیق 21 خرداد 1391 ساعت 02:39 http://www.madaf.mihanblog.com

سلام.
آفرین و دستمریزاد...
بسیار دلنشین بود...
به روزم و دعوتید به: غزل شب
حضورتان سبزِسبز[گل]

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد